CarbonCloud kan vinna “Årets hållbara projekt”

Den 16 december arrangeras CIO Awards i Stockholm för femtonde året i rad. CIO Award sär en gala ämnad åt IT-branschen samt utveckling och framsteg inom IT. Under galan delar CIO Sweden ut fyra olika priser, däribland “Årets hållbara projekt”. I konkurrens med Lantmännen, Göteborgs stad och Arbetsförmedlingen/Iteam, är CarbonCloud och företagetsplattform – CarbonData, en av de fyra finalisterna.

Kriterierna för Årets hållbara projekt är flera. Bland annat ska projektet, genom användning av smart IT, bidra till såväl ökade intäkter, minskade utgifter och minskad miljöpåverkan.Projektet ska minska beroendet av miljöpåverkande faktorer genom effektivare flöden eller smart användning av IT och bidra till att slutkunden kan minska sin miljöpåverkan. Dessa kriterier och fler därtill har CarbonData uppnått, och tagit CarbonCloud till sista steget i tävlingen.

CarbonData, bygger på en modell som med god precision modellerar de olika stegen som krävs för att producera ett livsmedel. Modellen hanterar hela kedjan, inklusive jordbrukets alla delar hela vägen till butikshyllan. Med hjälp av CarbonData kan livsmedelsföretag bland annat se var i livsmedelsprocessen som åtgärder kommer ha störst effekt på livsmedlets totala klimatavtryck.

“Att CarbonCloud och plattformen CarbonData är en av de fyra sista tävlande är en validering på att vi har tagit fram en produkt med stort kunnande och med hög potential. Vi har stentuff konkurrens i vår kategori, och vi är det enda startup-bolaget, bland drakar med stora IT-budgetar, som tagit sig ända till finalen. Vi åker upp till Stockholm och galan spända men ödmjuka.” säger David Bryngelsson, vd på CarbonCloud.CIO Awards delas ut den 16 december på Berns salonger i Stockholm. För mer information läs CIO Awards ​hemsida​.

Tags: